Ko mati var atklāt par tavu veselību? Tev tas jāzina!

Jūsu mati var būt noderīgi ne tikai kā jūsu ārējā izskata trumpis – tie spēj noteikt arī jūsu kopējo veselības stāvokli. Ir tā, ka ļoti daudzas veselības problēmas atainojas mūsu matos. Mums ir jāspēj noteikt organisma sniegtos signālus.

Lūk, 3 pamata pazīmes:

  1. Stress. Stress iznīcina matu augšanas procesu, panākot to izkrišanu. Tas var novest pie plikpaurības. Aizņem tas no trīs līdz sešām nedēļām. Tādēļ, ja jūs jūtat, ka mati sāk pārāk traki krist ārā, centieties labot situāciju. Arī dehidratācija var panākt matu izkrišanu; jūsu mati sastāv no 1/4 ūdens. Ūdens ir galvenais matu folikulu enerģijas avots. Tie aktivizē arī tās matu folikulas, kuras atbild par jaunu matu augšanu. Pārliecinieties, lai jūsu diēta ir sabalansēta.

  2. Trausli, lūstoši mati – problēmas ar uzturu. Dietologi saka, ka diēta nosaka to, kādas vielas nokļūst svarīgākajiem cilvēka orgāniem – sirdij, smadzenēm utt. Citiem vārdiem sakot, ja jūsu uzturs nebūs sabalansēts, līdz matiem gluži vienkārši nenonāks tiem svarīgās barības vielas. Pilnvērtīgs uzturs mūsu matiem nekaitēs – jums ir nepieciešams ēst visu, lai redzētu šādu te efektu. D vitamīna deficīts var pārvērst jūsu matus par vienkāršiem salmiem bez dzīvības pazīmēm. Pārliecinieties par to, ka ikdienā uzņemat uzturā pietiekoši daudz veselīgos taukus, piemēram, omega-3 taukskābes un monopiesātinātos taukus.

  3. Pārāk daudz dihidrotestosterona. Ja jums pastiprināti krīt ārā mati un vienlaicīgi palielinās liekais svars, par iemeslu var kļūt anomāli augsts dihidrotestosterona līmenis. Vīriešiem ferments, kas zināms kā 5-alfa-reduktāze, kas pārvērš testosteronu dihidrotestosteronā. Šiem vīriešiem hormons ietekmē matu folikulas, radot matu izkrišanu. Ir arī sievietes, kurām var gadīties šāda pati situācija. Ir vairāki augi, kurus iespējams lietot uzturā, lai bloķētu dihidrotestosteronu. Tie ir:

  • zaļā tēja;
  • palmetto;
  • vijas;
  • ķirbju sēklas.

Lasi vēl: Dabīgas matu krāsas “recepte”, ko pagatavot mājas apstākļos! Arī vīriešu matiem sniegs dabisku efektu!

Avots: fithacker.ru

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment